Uitvaartboot Amsterdam

Uitvaartboot Amsterdam2021-01-22T11:16:01+01:00
uitvaart amsterdam

Uitvaartboot in Amsterdam

5 stars

Een dierbare verliezen zal zeker één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in uw leven zijn. Wij zorgen graag dat het afscheid goed geregeld wordt, waarbij uw persoonlijke wensen voorop staan. Eén van de mooiste manieren om afscheid te nemen van uw dierbare zal zijn op een manier die bij hen past. Dit is het soort afscheid wat u niet zal vergeten, het is er één met betekenis.

Amsterdam is een prachtige plek voor een onvergetelijke uitvaart. Al varend door de Amsterdamse grachten, kunt u de overledene naar de laatste rustplaats begeleiden. De rust van het water heeft een ontspannende werking en zo kunt u waardig afscheid nemen op een bijzondere manier.

Deze uitvaart kunt u met een gerust hart aan ons toe vertrouwen. Wij hebben al een groot aantal van deze vaartochten georganiseerd en zorgen in overleg met de begrafenisondernemer dat alles netjes naar wens geregeld is. Zo hebben wij reeds een echt Amsterdamse afscheidsceremonie verzorgd voor een echte Amsterdammer.

U kunt hieronder meer lezen over deze uitvaart, en andere voorbeeldprogramma’s.

Een groots afscheid

Een uitvaart kan klein, maar natuurlijk ook op een grote manier. Deze overledene was een belangrijk figuur voor velen geweest, het afscheid werd dan ook groots gehouden. Al onze salonboten zijn versierd in zebra stijl en ontvingen samen ruim 125 gasten. Op de bruggen en langs de grachten stonden veel vrienden die zo ook hun afscheid konden nemen. Een klein gezelschap voer met de kist voorop naar begraafplaats Zorgvlied en de andere boten met de rest van de gasten volgden. Het was een zeer bijzonder en onvergetelijk afscheid.

Een uitvaart in kleine kring

Vorig jaar begeleidde wij een uitvaart van een watersporter die geen “standaard” uitvaart wilde. Vader had uitdrukkelijk gezegd had dat hij geen afscheidsdienst met mooie speeches wilde. Het huis waar vader woonde was op een druk punt in de stad. Besloten werd om vader per auto naar het muziekgebouw aan het IJ te brengen waar de salonboot klaarlag. Ook heel praktisch voor de familie die makkelijk hun auto’s konden parkeren in de garage.

De familie kwam samen op onze grootste salonboot Dame van Amstel. Terwijl de salonboot langzaam richting begraafplaats voer werd er aan boord in kleine kring afscheid genomen. Besloten werd om rechtstreeks naar de begraafplaats te gaan waar vader zou worden begraven. Het werd een uitvaart die veel indruk op iedereen maakte. Tijdens de vaartocht werd er viool gespeeld door een kleinkind en werd de kist met kindertekeningen versierd. Wat een liefdevolle manier om afscheid te nemen.

Aangekomen bij de begraafplaats werd de kist door de familie uitgedragen. Bij het graf werd nog een kort afscheidswoord gesproken door één van de zonen voordat de familie de kist liet zakken. Terug aan boord stond de lunch klaar met een mooie wijn, want vader was een wijnliefhebber. Er sloten nog wat goede vrienden aan bij de lunch en er werd zowaar nog gelachen. Iedereen keek terug op waardig afscheid in kleine kring van een lieve vader, opa en fanatiek watersporter.

afscheid op kade

Een Amsterdams afscheid voor een echte Amsterdammer

Deze mooie uitvaart begon bij het huis van de overledene. De familie liep met de kist naar het schip die bij de kade langs het huis klaar lag. Een draai orgel speelde terwijl de familie en vrienden vanaf de steiger afscheid konden nemen. De kist werd vervolgens aan boord gedragen en werd er met een kleiner gezelschap verder gevaren. Het was een mooie bijzondere vaartocht door de Amsterdamse grachten. Het schip werd op meerdere plaatsen even stilgelegd. Er werden mooie verhalen verteld en fijne herinneringen van de overledene opgehaald. Aangekomen op begraafplaats Zorgvliet werd er kort afscheid genomen. Na de crematie ging iedereen aan boord voor bitterballen en bier, zoals hij dat gewild had. Het afscheid was knus en intiem zoals de familie dit omschreef.

Intieme uitvaart op de Amstel

Het moest een uitvaart in besloten kring worden daar was hij altijd heel duidelijk over. Maar wel in stijl. Vader was altijd goed gekleed en hield van de mooie dingen in het leven. Een afscheid in het bijzijn van zijn zus, zijn vrouw en de kinderen meer niet. Wat zijn vrouw belangrijk vond was de plek waar ze afscheid van hem zou nemen. Langs de Amstel bij de Weesperzijde, daar waar zij elkaar hadden leren kennen tijdens een zwemuitje van de jeugdvereniging. Ze kwamen nog altijd vaak op deze plek.

Het schip lag klaar en de kist werd aan boord gebracht. Iedereen ging om de kist zitten terwijl zijn lievelingsmuziek door de boot klonk. Spreken was niet nodig. Wat moesten ze zeggen? En voor wie? Ze wisten toch alles al van elkaar. Het werd een ontroerend afscheid. Met zijn zessen zaten ze rond de kist. In stilte staken ze de kaarsen aan. De muziek werd afgespeeld, er werd niet gesproken.

De trossen werden stilletjes losgegooid en de salonboot gleed geruisloos over de Amstel richting begraafplaats Zorgvlied. Na een tijdje pakten de kinderen hun tekenspullen, schreven briefjes en legden deze bij hun opa. Zijn dochter plukte een paar bloemen uit het bloemstuk, die ze bij haar vader legde en ze hielden elkaar stevig vast. Aangekomen bij de begraafplaats werd de kist naar het graf gebracht en in besloten kring begraven. Terug aan boord van de salonboot dronken ze een glas champagne en toasten ze op hun geliefde opa.

“Een waardige uitvaart over het IJ. De boot is sfeervol, goed verwarmd en heeft een stille motor (je kan elkaar zonder moeite verstaan). De contactpersonen aan wal dachten goed mee over hoe onze wensen het best te realiseren waren, de schipper en de hostess waren behulpzaam. De vaarroute was zoals we voorgesteld hadden en we kwamen prettig op tijd bij de aanlegplaats in het Noord-Hollands kanaal aan. Met de kist op een baar langs het kanaal naar De nieuwe Noorder lopen was een passende afsluiting van een glansrijke tocht.

We hadden ons geen mooiere laatste reis met m’n vader kunnen wensen !”

Anoniem

“Goedemorgen heer Vellekoop,
Allereerst wil ik jullie hartelijk danken voor een onvergetelijk afscheid van mijn schoonmoeder gister in Amsterdam.
Het is natuurlijk een verdrietige reden om zo’n mooie rondvaart te maken over de Amstel en door de grachten van Amsterdam, maar de manier waarop wij dit afscheid hebben kunnen nemen is fantastisch. Iedereen beleefde dit afscheid op zijn en haar manier, maar voor ieder gold ook dat het meer ontspannen was dan in de aula van een uitvaartcentrum. Je zou bijna zeggen dat we een leuke middag hebben gehad…Dank daarvoor!”

Familie de Boer

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Rederij Belle
Neem telefonisch contact met ons op.
( +31 0294-261433 )

Of stuur ons een mail

  uitvaart op een boot

  FAQ

  Wat wordt er gedaan met slecht weer?2020-11-25T11:51:57+01:00

  Met onze salonboten en stoomschip kan met ieder weertype worden gevaren. Met het zeilschip varen wij in principe tot en met windkracht zeven. Het schip is regenbestendig en er zijn comfortabele zeilpakken aanwezig. Bij windkracht acht kunnen wij in gesprek gaan de vaartocht toch te verplaatsen naar een andere datum.

  Kan ik ook andere evenementen bij jullie boeken?2020-11-25T11:48:26+01:00

  Naast uitvaarten kunt u ook terecht bij ons voor zakelijke events, vaartochten met familie en vrienden, bruiloften en meer. Bent u geïnteresseerd? Bekijkt u dan eens onze andere website.

  Heeft u een andere vraag? Wij horen het graag, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

  Ga naar de bovenkant